Hoe kan ik gebruik maken van Palletlabel?

U bestelt eerst uw codepakket bij GS1 Nederland en daarna sluit u een abonnement bij Palletlabel af. U ontvangt, na inrichting van uw eigen Palletlabel omgeving op basis van uw GS1 codes, een telefonische training en de inloggegevens zodat u kunt starten met het aanmaken van SSCC Labels.

Heb ik aparte hard- en software nodig om gebruik te kunnen maken van Palletlabel?

Nee. Palletlabel is een cloud applicatie, ofwel een Software-as-a-Service applicatie (SaaS). Palletlabel is eenvoudig toegankelijk via het internet. Doordat er gebruik gemaakt wordt van web-standaarden is het gebruik van Palletlabel makkelijk en snel.

Hoe snel kan ik aan de slag?

SSCC Label EDI Palletlabel Na het afsluiten van het abonnement en het versturen van de benodigde informatie voor het inrichten van uw Palletlabel omgeving kunt u binnen twee werkdagen aan de slag. Voordat wij uw beveiligde omgeving live zetten ontvangt u van ons een persoonlijke telefonische training.

Wat is een SSCC?

De SSCC oftewel de Serial Shipping Container Code is een GS1 code die gebruikt wordt voor het uniek identificeren van verzendeenheden (zoals pallets). Elke eenheid kunt u met deze code wereldwijd uniek identificeren. Zo kunt u de goederen niet alleen binnen uw bedrijf maar door de gehele logistieke keten volgen en herleiden. Traceerbaarheid gegarandeerd.

Moet ik mijn eigen SSCCs verzinnen?

Nee. Op basis van uw GS1 codepakket worden door Palletlabel voor u automatisch de SSCCs gegenereerd en beheerd. Validatie van de code vindt direct plaats.

Kan ik de SSCC van mijn afnemer gebruiken?

Dat kan. Als u een specifieke code reeks van uw afnemer heeft ontvangen kunnen wij Palletlabel met deze reeks voor u inrichten.

Ons bedrijf gebruikt al Code128. Kunnen wij deze symbooltechniek gebruiken voor het aanmaken van bijvoorbeeld SSCCs?

Nee, de Code128 is niet compatible met het GS1-128-symbool. De GS1 codes, waaronder de SSCC, moeten volgens de standaard afspraken door de GS1-128-symbooltechniek worden weergegeven om ze wereldwijd uniek te kunnen identificeren.

Ik wil naast het SSCC label ook het DESADV bericht versturen, kan dit?

Ja, u kunt Palletlabel eenvoudig uitbreiden met de EDI-module. U kunt dan binnen uw omgeving zowel SSCC labels genereren als DESADV (GS1 verzendberichten) versturen.

Ik wil naast het DESADV bericht ook andere EDI berichten zoals het ORDERS en INVOIC bericht versturen, kan dit?

Ja, u kunt naast Palletlabel via het EDI Platform alle EDI berichten versturen en ontvangen die u wilt. Zoals het ORDERS, ORDRSP (Orderbevestiging), INVOIC en APERAK (bevestiging) bericht. Bel of WhatsApp voor meer informatie naar 0180-545151.

Kan ik met Palletlabel ook EAN codes (GTINs) voor mijn artikelen vastleggen?

SSCC Label GTIN Ja zeker. De GTIN-module is standaard onderdeel van uw Palletlabel omgeving. U kunt centraal al uw artikelen koppelen aan een GTIN, een 14-cijferige code. Gebruikt u nu EAN-13, de 13-cijferige code, voor uw artikelen? Geen probleem, Palletlabel kan de EAN-13 eenvoudig naar een GTIN code omzetten.

Kan ik de GTIN van mijn afnemer(s) gebruiken?

Dat kan. U kunt een nieuwe GTIN of een bestaande GTIN toevoegen in de GTIN-module (zie afbeelding).

Wat is een GTIN?

De GTIN oftewel de Global Trade Item Number wordt gebruikt voor het coderen van handelseenheden (zoals een product of dienst). Elke eenheid kunt u met deze code wereldwijd uniek identificeren. Zo kunt u de producten niet alleen binnen een bedrijf maar ook door de gehele logistieke keten volgen en herleiden.

Wilt u met meerdere vestigingen (bedrijven) gebruik maken van Palletlabel?

Dat kan ook. Binnen Palletlabel kunt u van company wisselen (zie afbeelding). Wij richten Palletlabel dan voor u in op basis van uw GS1 codereeksen. U kunt dan per company een GS1-artikelcode (GTIN) koppelen aan uw producten en SSCC Labels genereren. Zo kunt u Palletlabel eenvoudig voor meerdere vestigingen of locaties gebruiken of inzetten als vendor portal.

Uit welke modules bestaat Palletlabel?

De GLN, GTIN, Palletlabel en Admin modules zijn onderdeel van de standaard inrichting, en zijn de benodigdheden voor een SSCC label. Indien u ook GS1 product labels of elektronische pakbonnen wilt versturen via EDI dan kunnen de optionele EDI- en Productlabel modules toegevoegd worden aan uw eigen beveiligde Palletlabel omgeving. Palletlabel is modulair opgebouwd en kan zo eenvoudig aan uw wensen worden aangepast.

Wat is een GLN?

De GLN, oftewel de Global Location Number is een unieke code voor locaties. Hiermee weet u zeker vanuit welke locatie de zending is verzonden, en waar deze naartoe op weg is. Deze GS1 codes kunt u ook beheren in Palletlabel.

Kan ik Palletlabel integreren met mijn IT-omgeving?

Voor integratie met uw IT-omgeving adviseren wij u One2Label Automation. U kunt dan vanuit uw WMS, ERP- of ander IT-systeem automatisch labels genereren en razendsnel printen op meerdere printers tegelijkertijd. Indien u geen SSCC code kunt aanmaken in uw eigen IT-systeem implementeren wij voor u een combinatie van Palletlabel SaaS en One2Label Automation.

Zit ik met Palletlabel vast aan een standaard SSCC label?

SSCC Label retail Palletlabel maakt gebruik van webservices en is ontwikkeld op basis van onze bewezen labeling en rendering engine die al sinds 2002 succesvol wordt ingezet bij onze klanten over de hele wereld. Deze engine zorgt ervoor dat wij labels op maat kunnen ontwikkelen in de afmetingen die bij uw printer past.

Hoe print ik de SSCC-labels?

U kunt op de pagina SSCC-labels printen alles lezen over hoe u de SSCC labels kan printen op een Office of industriële printer.

Met hoeveel gebruikers mag ik gebruik maken van Palletlabel?

U kunt zelf als administrator gebruikers aanmaken in Palletlabel, via de inclusieve Admin module. Uw gebruikers kunt u aanmaken als operator of als administrator. ’Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, het Palletlabel abonnement is inclusief oneindig aantal gebruikers.

Wat is het verschil tussen een operator en een administrator?

Als administrator kunt niet alleen GS1 (SSCC) labels aanmaken, u kunt ook de gegevens, zoals de GTINs, in de applicatie beheren. Een operator kan enkel de SSCC-labels genereren. U kunt dan ook een externe partij die voor u de goederen distribueert toegang geven tot het label gedeelte van Palletlabel, zonder risico te lopen dat zij uw productgegevens aanpassen. U zet Palletlabel dan in als online portal.

Kan ik met meerdere gebruikers tegelijkertijd werken?

Palletlabel is een online oplossing en kan gemakkelijk met meerdere medewerkers vanaf diverse locaties tegelijkertijd gebruikt worden. Palletlabel zorgt ervoor dat er geen dubbele codes worden uitgegeven. Alle handelingen zijn volledig traceerbaar. Daarnaast kunt u zelf rapportages maken en zien wie, waar, welke labels heeft gegenereerd.

Kan ik ook artikelgegevens uitwisselen met GS1 Data Source?

Voor het publiceren van uw artikelgegevens aan GS1 Data Source kunt u ons bellen op 0180-545151 voor meer informatie over hoe wij dat voor u kunnen verzorgen.

Meer weten? Bekijk de video: In 4 stappen SSCC-labels maken