EDI en SSCC-labels met Exact Online

Wilt u naast het SSCC-label ook EDI-berichten met Exact Online uitwisselen? Dat kan met de geïntegreerde EDI en GS1 label oplossing van Palletlabel.nl en Semso.

Samen bieden wij een unieke oplossing speciaal voor organisaties die aan de retail leveren en met Exact werken. Hiermee kunt u voldoen aan de eisen die retailers stellen.

In dit artikel kunt u meer lezen over de voordelen die deze geïntegreerde oplossing voor u kan betekenen.

Wilt u meer weten?

Laat uw gegevens achter via het contact formulier, WhatsApp of bel ons op 0180 545151 of mail ons via info@palletlabel.nl. Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden om vanuit uw informatie systeem SSCC-labels aan te maken en/of EDI-berichten uit te wisselen.

SSCC-label web service (API)

Wilt u alleen SSCC-labels genereren vanuit Exact online? Kunt u echter niet de SSCC-code aanmaken? Maak dan gebruik van onze Palletlabel API of web service. Wij genereren voor u het palletlabel met de unieke SSCC-code volgens de label eisen van uw klant én conform de GS1 standaard.

Hoe werkt het?

U heeft in Exact online de beschikking over de GS1 informatie* voor uw zending. Denk hierbij aan de GS1-adrescode (GLN) van uw afnemer, de GS1-artikelcode (GTIN/EAN) en de productinformatie die op het SSCC-label vermeld moet worden. U kunt echter niet de SSCC-code aanmaken en beheren. Zonder deze code kunt u geen SSCC-label aanmaken.

* Beschikt u niet over de GS1 informatie, dan kunt u deze aanmaken en beheren in de Palletlabel SaaS applicatie.

Spreek de Palletlabel web service aan

Als u vanuit Exact online onze Palletlabel webservice via een service call aanspreekt, dan kunt u het SSCC-label wel aanmaken:

  1. U consumeert de Palletlabel web service of spreekt de API aan en geeft de variabele gegevens door die nodig zijn om het GS1 label aan te kunnen maken (adres (GLN), aantal, artikel (GTIN), etc.);
  2. Vervolgens genereren wij het palletlabel met de unieke SSCC-code volgens de label eisen van uw klant én conform de GS1 standaard;
  3. Wij geven het SSCC label aan u terug als een PDF bestand op een vooraf afgesproken locatie of als een ‘stroom van gegevens’ (stream).

Voorbeeld

Een voorbeeld van de losse Palletlabel webservice kunt u zien via onze SSCC-label demo generator. De WordPress website palletlabel.nl consumeert hier de Palletlabel web service, genereert het label in PDF formaat met de SSCC-code zodat de gebruiker, u, dit kan openen en stuurt ditzelfde bestand tegelijkertijd via de mail naar de gebruiker.

Zo simpel werkt het!