Van SSCC code naar SSCC Barcode

De SSCC Code, Serial Shipping Container Code, is een internationaal geaccepteerde verzendcode. U brengt de SSCC code in de vorm van een barcode aan op uw pallets en containers. Deze barcode wordt ook wel een SSCC Label of Palletlabel genoemd.

Voordat u een SSCC Barcode kunt maken heeft u een GS1 codereeks nodig. Deze worden in Nederland uitgegeven door de overkoepelende brancheorganisatie GS1. Hier kunt u een codepakket bestellen. Met deze losse codes kunt u dan nog niet zoveel. Met behulp van speciale software is het mogelijk om een codereeks van GS1 om te zetten naar een scanbare sscc barcode of label. Deze brengt u vervolgens aan op de te verzenden eenheid, waardoor het voor zowel verzender als ontvanger eenvoudig is te scannen en traceren. Vervolgens heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een GS1-verzendbericht, ookwel desadv of edi bericht genoemd.

Hoe werkt Palletlabel

Benieuwd hoe andere bedrijven de SSCC Label software van Palletlabel hebben geïmplementeerd?

SSCC Label Generator

Door gebruik te maken van de Palletlabel SSCC Label Generator wordt op basis van uw GS1 code automatisch de SSCC code en de bijbehorende barcode in labelvorm gegenereerd. Deze SSCC labels kunt u vervolgens op de pallet of container aanbrengen.  

Waarom zou u dit doen? De SSCC-code kan u supply chain processen verbeteren. U kunt hierbij denken aan:

  • het verkorten van wachttijden van chauffeurs,
  • het optimaliseren van goederenontvangst, opslag, orderpicking en uitslag,
  • traceerbaarheid,
  • het optimaliseren van de crossdock-operatie en
  • het verbeteren van de voorraadregistratie bij toeleveranciers.

Met Palletlabel bent u verzekerd van een service die altijd toegankelijk is en automatisch uw unieke SSCC barcode genereert. Bovendien kunt u altijd terugvinden wie, waar en wanneer een label met SSCC code heeft aangemaakt. De dienst van Palletlabel is al verkrijgbaar vanaf € 40 per maand. Bent u benieuwd naar het gemak van de SaaS oplossing van Palletlabel? Ervaar het gemak dan zelf met onze SSCC Label Generator.

Contact

Het team van Palletlabel zit klaar om uw vragen in ontvangst te nemen. We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Onze medewerker Stefanie beantwoordt graag al uw vragen over SSCC Labels!
Stefanie SSCC label specialist

Spreek direct met onze klantenservice

Altijd bereikbaar via telefoon, mail, Twitter en Facebook