Van SSCC code naar SSCC Barcode

De SSCC Code, Serial Shipping Container Code, is een internationaal geaccepteerde verzendcode. U brengt de SSCC code in de vorm van een barcode aan op uw pallets en containers. Deze barcode wordt ook wel een SSCC Label of Palletlabel genoemd.

Voordat u een SSCC Barcode kunt maken heeft u een GS1 codereeks nodig. Deze worden in Nederland uitgegeven door de overkoepelende brancheorganisatie GS1. Hier kunt u een codepakket bestellen. Met deze losse codes kunt u dan nog niet zoveel. Met behulp van speciale software is het mogelijk om een codereeks van GS1 om te zetten naar een scanbare sscc barcode of label. Deze brengt u vervolgens aan op de te verzenden eenheid, waardoor het voor zowel verzender als ontvanger eenvoudig is te scannen en traceren. Vervolgens heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een GS1-verzendbericht, ookwel desadv of edi bericht genoemd.

Hoe werkt Palletlabel

Benieuwd hoe andere bedrijven de SSCC Label software van Palletlabel hebben geïmplementeerd?

SSCC Barcode labels maken. Hoe werkt het?

Met de Palletlabel software van Type 2 Solutions wordt het wel heel makkelijk om SSCC-labels te maken. In deze video laten we in 4 stappen zien hoe dat werkt!

1. GS1 codepakket en Palletlabel abonnement

Om SSCC-labels te kunnen genereren, heeft u als eerste een GS1 codepakket nodig. Dit vraagt u aan via de website van GS1 Nederland. Vervolgens sluit u een abonnement af op Palletlabel. U geeft uw GS1 codereeks aan ons door en wij richten uw Palletlabel omgeving in. U ontvangt een telefonische training en uw inloggegevens.

2. U bent klaar om SSCC-labels te genereren!

Via ‘Mijn Palletlabel’ logt u in op uw omgeving. Op basis van uw abonnement ziet u de modules die voor u toegankelijk zijn.
Om een SSCC Barcode label te kunnen maken doorloopt u 3 stappen:
1. U vult de afnemer, uw klant, in en de daarbij behorende locatie code, de GLN;
2. U vult het artikel in dat u gaat leveren met de artikelcode, de GTIN;
3. Op basis van deze gegevens bent u klaar om SSCC labels te maken.
U klikt op ‘GS1 Label’ of u gaat via het menu naar ‘Pallet Labels’.

3. Klant specifiek label met automatisch gegenereerde SSCC

U komt direct in het menu ‘Create Pallet Label’. U selecteert bij ‘GLN Recipient’ uw klant. In dit voorbeeld is dit de Albert Heijn. Zodra u kiest voor Albert Heijn weet Palletlabel exact aan welke eisen het label voor de Albert Heijn moet voldoen. Op basis daarvan toont Palletlabel de velden die ingevuld moeten worden. Voor Albert Heijn gaat het om:
– De GTIN – welk product gaat u leveren op de pallet;
– Batch – het batch nummer van het product;
– Count – aantal producten op de pallet.
Palletlabel begeleidt de gebruiker optimaal om fouten te voorkomen.
Vervolgens kiest u bij ‘GLN Sender’ de locatie van waar u gaat leveren. Heeft u 1 locatie dan kunt u deze stap overslaan. De SSCC-code wordt automatisch gegenereerd op basis van uw GS1 codereeks. Zo zorgt Palletlabel ervoor dat het SSCC-label voldoet aan de eisen van uw klant en aan de GS1 standaard.

4. Print uw label

Als laatste geeft u aan hoeveel pallets u gaat versturen. Dit bepaalt het aantal labels dat u wilt genereren. U klikt op OK en de GS1 pallet labels zijn gegenereerd met de unieke SSCC-code. Open het bestand en print de labels op ieder willekeurige printer. U kunt ook de labels downloaden en bijvoorbeeld mailen naar uw externe warehouse of fulfilment partner.

SSCC Label Generator

Door gebruik te maken van de Palletlabel SSCC Label Generator wordt op basis van uw GS1 code automatisch de SSCC code en de bijbehorende barcode in labelvorm gegenereerd. Deze SSCC labels kunt u vervolgens op de pallet of container aanbrengen. Als u er ook voor kiest om via Palletlabel het DESADV bericht (EDI), de elektronische pakbon, te versturen, worden de SSCC’s in dit bericht geplaatst.  

Waarom zou u dit doen? De SSCC-code kan u supply chain processen verbeteren. U kunt hierbij denken aan:

  • het verkorten van wachttijden van chauffeurs,
  • het optimaliseren van goederenontvangst, opslag, orderpicking en uitslag,
  • traceerbaarheid,
  • het optimaliseren van de crossdock-operatie en
  • het verbeteren van de voorraadregistratie bij toeleveranciers.

Demo SSCC-Label

Met Palletlabel bent u verzekerd van een service die altijd toegankelijk is en automatisch uw unieke SSCC barcode genereert. Bovendien kunt u altijd terugvinden wie, waar en wanneer een label met SSCC code heeft aangemaakt. De dienst van Palletlabel is al verkrijgbaar vanaf € 40 per maand.

Bent u benieuwd naar het gemak van de SaaS oplossing van Palletlabel?

Ervaar het gemak dan zelf en genereer uw eerste SSCC-label met onze SSCC Label Generator.